Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@13:13:50 GMT

غرق شدن در پلاستیک؛ آیا راه حلی هست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۴۵۴۷

توده عظیمی از زباله های پلاستیکی که در آب های اقیانوس آرام سرگردان است، به نسبت زمان کشف آن درسال 1972 رشد کرده و اکنون به دو برابر مساحت تگزاس رسیده است و بین کالیفرنیا و هاوایی قرار دارد. آفتاب‌‌نیوز : توده عظیمی از زباله های پلاستیکی که در آب های اقیانوس آرام سرگردان است، به نسبت زمان کشف آن درسال 1972 رشد کرده و اکنون به دو برابر مساحت تگزاس رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اولین تلاش جدی برای پاکسازی این زباله ها، گروهی از پژوهشگران  ساختارهای بسیار بزرگی را  در دریا قرار داده اند تا به شیوه مرد پلاستیک خوار، این پلاستیک ها را ببلعد.
نام این توده زباله پلاستیکی را با حجم باورنکردنی اش «توده زباله پلاستیکی اقیانوس آرام» گذشته اند و بین کالیفرنیا و هاوایی قرار دارد. این بزرگ ترین توده زباله از نوع خود و یکی از پنج توده زباله است که در گوشه و کنار آب های جهان قرار دارند و هر یک از آنها در درون پنج جریان اقیانوسی موجود در جهان شکل گرفته اند.
هر ساله بیشتر از 8 میلیون تن زباله پلاستیکی به اقیانوس های جهان راه می یابند. این مقدار بالغ بر  پنج پلاستیک خرید برای هر 30 سانتی متر از خطوط ساحلی است که در جهان وجود دارد.
کلیه این پلاستیک ها در اثر امواج، نمک و نورخورشید تجزیه و به ذرات کوچک تر و کوچک تری تقسیم می شوند. در حالی که به نظر می آید که این تجزیه باید چیز خوبی باشد، اما در واقع این در کنار برخی مشکلات دیگر، خود بخشی از مشکل به شمار می رود. از جمله این مشکلات می توان به این دو مورد اشاره کرد:
اول آنکه تمیز کردن پلاستیک های ریزتر دشوارتر است.  کدام  ماشین پاکسازی کننده ای قادر به جمع آوری میلیون ها میلیون ذره پلاستیک از اقیانوس هاست؟ حتما چنین دستگاهی باید ماشین حیرت انگیزی باشد.
دوم آنکه این ذرات ریز پلاستیک وارد زنجیره غذایی موجودات دریایی می شود و از بشقاب غذاهای دریایی ما سردرمی آورد. برآوردها نشان می دهند که ما انسان ها هر ساله یک میلیون از این ذرات ریزپلاستیکی را از دستگاه گوارشی خود عبور می دهیم که موجب آسیب های جدی به امعا و احشای داخلی ما می شوند.
ساختاری که روز 8 سپتامبر توسط «پروژه پاکسازی اقیانوسی» راه اندازی شده،  کورسوی امیدی را در دل ها روشن کرده است. این تجهیزات که به «سیستم 001» معروف شده، از خلیج سانفرانسیسکو  کشیده شده و تا توده زباله پلاستیکی بزرگ اقیانوس آرام امتداد پیدا می کند. این وسیله توسط بیتون سالت اکنون 24 ساله اختراع شده که در 16سالگی  و هنگامی این ایده به ذهنش رسید  که هنگام غواصی با لوله تنفسی، از  دیدن اینکه تعداد پلاستیک ها بیشتر از تعداد ماهی هاست حیرت زده شد. بلات در زادگاه خود هلند به یک قهرمان تبدیل شده است.
فکر پشت این دستگاه این است که این ساختار نقش یک خط ساحلی را تقلید می کند و ذرات پلاستیکی را  بعد از برخورد با آن جذب می کند. یک وسیله شناور بزرگ به شکل یک دامن که در زیر آن در عمق تقریبا 3 متری آن آویزان است، نیروی رانش آن را تامین می کند. باد، امواج و جریان های اقیانوسی این ساختار را با نرخی سریع تر از زباله ها به حرکت در می آورد  و باعث می شود که همپای جریان های اقیانوسی حرکت کند. این سرعت بیشتر به این ساختار اجازه گردآوری پلاستیک ها را می دهد، کاری که بیشتر شبیه قورت دادن میلیون ها میگوی کریل ریز توسط یک نهنگ است.این شاهکار بزرگ مهندسی چهار سال پیش با مطالعه ای  در مورد میزان سودمندی آن به همراه یک اقدام جمع آوری عمومی پول آغاز به کار کرد. از آن زمان به بعد تحقیقات و آزمایش های  گسترده ای انجام شده است، از جمله به کارگیری موفق یک نمونه اولیه از آن تقریبا در 50 کیلومتری ساحل هلند در آب های خروشان دریای شمال. نمونه واقعی این تجهیزات پس از رسیدن به محل آزمایش خود دراقیانوس آرام نصب خواهد شد.  ورود این تجهیزات با روز پاکسازی جهانی مصادف شده که طی آن میلیون ها داوطلب در 150 کشور دست به کار جمع آوری زباله از محلات خود می شوند.
مهندسین این پروژه  اطمینان دارند که این تجهیزات می تواند ذرات خیلی ریز پلاستیک را نیز همچون تکه های بزرگ تر به دام بیندازد و کمترین اثر منفی را بر حیات جانداران دریایی داشته باشد، چرا که خود این ساختار موجی رو به پایین را ایجاد می کند که موجودات زنده را  از مسیر آسیب دیدن دور می کند.
گرچه کارآیی و دوام سیستم 001 هنوز کاملا اندازه گیری نشده، اما شایان ذکر است که برخی از بهترین و درخشان ترین های جهان، فکرهایشان را برای پاکسازی  یکی از خرابکاری هایی که خود ما به بار آورده ایم در قالب این پروژه روی هم ریخته اند.

فارس  کد خبر: ۵۴۶۸۰۱ تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پلاستیک معضل جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در خصوص تأثیرات میکروپلاستیک‌ها در سلامتی انسان، بیان کرد: متأسفانه نتایج تحقیقات بیانگر وجود میکروپلاستیک‌ها در تمام بافت بدن انسان‌ها از جمله خون، کبد، کلیه، ادرار، دستگاه گوارش و از همه دردناک‌تر در جنین است و علاوه بر تأثیر در اختلالات هورمونی وارد یک عرصه بسیار خطرناکی همچون تغییر جنسیت، نازایی و تغییر هورمون‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین میکروپلاستیک‌ها در بروز سرطان‌ها، سندروم‌های متابولیک و اختلال در حوزه میکروبیوم معده اثرگذارند که تأثیرات جبران ناپذیری بر دستگاه گوارش و اختلال در تمام نواحی بدن دارند.

کرمی گفت: به واسطه استفاده گسترده کشاورزان از پلاستیک این میکروپلاستیک‌ها به چرخه غذایی وارد شده و باید اقدامات مؤثری در این خصوص صورت گیرد که در صورت عدم به‌کارگیری اقدامات لازم نسل آینده با بحران‌های همچون نازایی و انواع سرطان‌ها رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صدا و سیما در راستای اطلاع رسانی گسترده، بیان کرد: رسانه‌ها به عنوان مرجع فرهنگ سازی و اشاعه خبر توانایی اطلاع رسانی برای تمامی اقشار به خصوص کشاورزان و همگام سازی مردم را جهت کاهش یا حذف پلاستیک را دارند.

کرمی با اشاره به اقدام مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و چند نهاد دولتی و اقتصادی دیگر در خصوص کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصریح کرد: این حرکت خوب و تأثیرگذار است اما باید ادامه دار باشد و به لحاظ قانونی دارای پشتوانه باشد تا بتوان به هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی نزدیک تر شد.

کد خبر 6094500

دیگر خبرها

  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • چپ کردن کامیون حمل زباله در برزیل + فیلم