Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |  رضا مرادی :

زمین‌لغزه یا رانش زمین یا زمین لغزش به حرکت لایه‌های خاک ریز دانه (غالبا رس و لای) غیرمتراکم و متراکم بر روی سطح شیبدار که ناپایدار شده‌اند، اطلاق می گردد.

عوامل موثری حرکت توده‌های ریز دانه خاک را تاثیر گذارند که عبارتند از :

بارندگی و نفوذ آب و فشار آب منفذی در توده خاک، نیروی جاذبه، زلزله، جاده سازی، سبک‌سازی پایین دست توده و….

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

است. حرکت نزولی در رانش زمین ممکن است بسیار کند رخ دهد (تنها چند میلی‌متر در سال) یا با سرعت بسیار بروز کند و تاثیرات مصیبت‌باری به بار آورد.

 مطالعات مربوط به رانش زمین طیف گسترده‌ای از تخصص‌هـای مختلف از جمله ژئوتکنیک، زمین شناسی، هیدرولوژی، منابع طبیعی و... را در بر می‌گیرد.

 مطالعات ذیل عموماً در بررسی طرح‌های رانش زمین انجام می‌شود:

1_ مطالعات زمین شناسی، مطالعات هواشناسی.

2_ مطالعات پوشش گیاهی منطقه.

3_ مطالعات ژئوتکنیکی.

4_ مطالعات هیدروژئولوژی.

5_ تحلیل پایداری و ارائه طرح پایدارسازی.

باید توجه داشت که مراحل پیشنهادی ذکر شده، می‌تواند بسته به موقعیت‌ها و ضرورت‌هـای اجرایی منطقه تحت رانش به‌صورت کامل و یا موردی جهت تعیین علت رانش، رفتار سنجی رانش و تصمیم‌گیری در خصوص نحوه مقابله و تثبیت رانش مورد استفاده قرار گیرد.

اما اصولا رانش‌ها در مناطق پر باران کشور به ویژه در مناطق شمالی رخ می‌دهد که دلیل اصلی آن نیز همان‌گونه که اشاره شد بارندگی و نفوذ باران در توده‌های ریز دانه خاک و عدم تخلیه سریع یا آنی آب از این توده‌ها به‌دلیل نفوذ پذیری کم این خاک‌ها است که خود فشار آب منفذی را علاوه بر فشار خاک در توده خاک ایجاد می‌کنند.

برای رهایی از این مشکل باید زهکشی و هدایت صحیح آب در بالادست و پایین دست این توده‌ها صورت پذیرد. یعنی هر چه نفوذ آب در این توده‌ها کمتر باشد حرکت و لغزش آنها نیز در سطوح شیب‌دار کمتر خواهد بود.

روش‌های گوناگونی در جهت پایدارسازی این توده‌های خاک وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود:

- یکی از کم‌هزینه‌ترین این روش‌ها، ایجاد پوشش گیاهی در نواحی مستعد لغزش بر اساس مطالعات اعلام شده و تجربیات گذشته رانش‌ها با استفاده از درختان بومی هر منطقه است که ریشه این درختان با نفوذ در توده خاک، به مانند ستون‌های فلزی تسلیح خاک را انجام می‌دهند.

-روش دوم ایجاد کانال‌های زهکشی بتونی یا سنگی در سمت ترانشه راه‌ها و هدایت روان آب‌ها به محل آبروها و پل‌ها

-روش سوم احداث آب‌رو یا پل در محل خط‌القعرها

-چهارمین راهکار، احداث دیوار حائل یا ضامن در مناطق شناسایی شده به‌منظور جلوگیری از تشدید رانش‌ها با ایجاد حفره‌های باربکان در این دیوارها به‌منظور هدایت سریع و مناسب آب در این دیوارها با عدم ماندگاری آب در پشت دیوار

-پنجمین روش، ایجاد زهکش‌های هندسی با طول‌های زیاد در بالادست و پایین دست مناطق مستعد رانش از چندین جبهه و هدایت آنها به محل آبروها

- ششمین راهکار، شاتکریت یا نیلینگ سطوح ترانشه‌های مرتفع راه‌ها

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: رانش زمین رضا مرادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت صدرنشینی تیم کاراته مردان دانشگاه آزاد اسلامی در سوپرلیگ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفته دوم رقابت‌های سوپرلیگ کاراته قهرمانی مردان باشگاه‌های کشور، امروز در سرسرای شهید افراسیابی مجموعه ورزشی شهید شیرودی تهران پیگیری شد و تیم پرافتخار دانشگاه آزاد اسلامی در حساس‌ترین رقابت، مقابل پاس فراجا صف آرایی کرد. 

شاگردان احمد صافی در تیم دانشگاه که از اهمیت نتیجه این مسابقه به خوبی آگاه بودند، در هر دو بخش کومیته و کاتا، عملکرد درخشانی داشتند و ۱۹ به ۹ به پیروزی رسیدند. به این ترتیب صدرنشینی مردان کاراته دانشگاه آزاد اسلامی در سوپرلیگ تثبیت شد. امروز تیم کاراته مردان دانشگاه، در دومین رقابت این هفته خود به مصاف نیشکر خوزستان می‌رود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • پیش بینی رگبار و رعد و برق در البرز/ احتمال ریزش سنگ و رانش کوه
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!
  • راهکارهای بهبود فضای بالکن
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • تثبیت صدرنشینی تیم کاراته مردان دانشگاه آزاد اسلامی در سوپرلیگ
  • پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه