Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@09:11:09 GMT

روش «بیوپسی» مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۲۶۳۲

روش «بیوپسی» مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رضا فاطمی، با بیان اینکه تومور معده از نوع منتشر و عمقی جدار معده با روش های معمول تشخیص داده نمی شود، اظهار کرد: اندوسونوگرافی روش تشخیصی نوینی در دنیا است که در کشورما نیز به تازگی متداول شده است.

به گفته وی، تومور معده یکی از شایع ترین تومورهای دستگاه گوارش در جهان به شمار می رود که در اکثر موارد منجر به مرگ هم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمی درباره علائم این نوع تومور گفت: معمولا علائم تومور معده در مراحل اولیه مختصر و خفیف است و به صورت درد مختصر و احساس سوءهاضمه حس می شود که متاسفانه این علائم در فرد بی اهمیت تلقی شده و باعث پیشرفت بیماری می شود.

وی ادامه داد: در مراحل پیشرفته تر، علائم این تومور درد عمیق با انتشار به پشت، بی اشتهایی، کاهش وزن و احساس گیر کردن و پری در معده است که با پیشرفت بیماری و متاستاز به کبد و جدار شکم ایجاد زردی و آسیت و اصطلاحا آب آوردن شکم دیده می شود که متاسفانه جزو مراحل انتهایی است.

فاطمی، اصلی ترین علت مرگ تومور جدار معده را، تشخیص دیرهنگام این بیماری ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در واقع مهمترین علتی که این تومور میزبان خود را به کام مرگ می کشاند این است که بیماری یا خیلی دیر تشخیص داده می شود و یا بیمار زمانی به پزشک مراجعه می کند که  تومور پیشرفت قابل توجهی کرده است.

وی توضیح داد: کارسینوما اصطلاحی است که برای توصیف سرطان ناشی از سلول‌های اپیتلیال در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد، سلول‌های اپتلیال، سلول‌هایی هستند که بافت‌های مختلفی در رده‌های سلولی بدن را شامل می‌شوند، این سلول ها به دو تیپ بزرگ کلینیکال و پاتولوژی تقسیم می شوند.

فاطمی افزود: تیپی که در این بیماری بسیار شایع تر است تیپ روده ای ست که در افراد مسن ترو بالای ۶۰ سال و در مردان بیشتر و معمولا به صورت یک توده واضح داخل معده بروز می کند، این بیماری به عنوان سرطان معده تشخیص داده می شود.

فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بزرگسالان، با اشاره به اینکه متاسفانه انتشار سلول های سرطانی در نوع منتشر در جدار معده بدون ایجاد توده است، گفت: انتشار و پخش سلول های سرطانی در جدار معده یکی از بیماری هایی است که شیوع آن در کشور در حال افزایش است.

فاطمی ادامه داد: در این نوع از تومور معده، تومور را به شکل توده مشخص نمی بینیم بلکه جدارمعده کاملا سفت و ضخیم می شود، بنابراین تومور به صورت یک توده دیده نمی شود بلکه تومور مشخصا درداخل و جدار معده قرارگرفته و رشد می کند.

وی با بیان اینکه سرطان جدار معده در لایه داخلی معده رشد می کند، اظهار کرد: با گذشت زمان تومور در دیواره معده نفوذ می کند و حتی ممکن است به ارگان های اطراف مانند مری، کبد، پانکراس یا روده ها تهاجم کند. متاسفانه نمونه برداری از این مدل از تومور معده با روش آندوسکوپی منفی گزارش می شود و بیوپسی نیز نتیجه مساعد را نمی دهد ودر اکثر مواقع تشخیص به تعویق می افتد.

فاطمی ادامه داد: رشد سلولی در این بیماری در عمق است و به صورت توده دیده نمی شود.

به گفته فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد بزرگسالان، اندوسونوگرافی مطمئن ترین روش تشخیص سرطان جدار معده است به نحوی که در این روش با کمک وسیله ای از داخل جدار معده نمونه بافتی تهیه شده و پس از نمونه برداری از طریق این دستگاه، پاتولوژیست نمونه را در زیر میکروسکوپ از لحاظ داشتن سلول های سرطانی بررسی می کند.

وی با بیان اینکه بیوپسی مطمئن ترین راه تشخیص سرطان معده است، توضیح داد: در روش دیگری که با کمک بیوپسی انجام می شود، تقریبا به صورت یک تونل جدار معده سوراخ شده ونمونه از این طریق تهیه می شود.

فاطمی با بیان اینکه تمامی روش های نمونه گیری از مخاط معده ممکن است با مشکلاتی مواجه شود، تاکید کرد: ممکن است نمونه برداری از جدار معده باعث خونریزی در معده شود چرا که عروق خونی از جدار معده عبور می کند.

وی با اشاره به روش جدیدی برای نمونه برداری از جدار معده تحت عنوان، اندوسکوپیک یا اندوسونوگرافی (Endoscopic UltraSonography)، توضیح داد: این روش به پزشک این امکان را می‌دهد که پوشش مری و جدار معده را با کمترین آسیب و همچنین دیواره قسمت‌های فوقانی و تحتانی دستگاه گوارش را معاینه کند در این روش جدار معده اسکن شده و نمونه برداری با کمترین آسیب انجام می شود.

فاطمی در پایان افزود: روش اندوسونوگرافی برای گرفتن بایوپسی سوزنی از توده یا ضایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد که به پزشک در تعیین اقدامات درمانی مناسب کمک می‌کند.

کد خبر 5014079

منبع: مهر

کلیدواژه: سرطان معده ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز پزشک سیما سادات لاری سازمان غذا و دارو روز داروساز سعید نمکی علیرضا زالی آمار کرونا دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران تغذیه داروسازی کووید 19 نمونه برداری تومور معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم